Monumentaal en mysterieus - Mark Van Strydonck

Reis door de prehistorie van Mallorca en Menorca

KORTE INHOUD

Dé exotische trekpleisters in de Middellandse zee: Mallorca en Menorca. De archipel lokt jaarlijks miljoenen strandtoeristen. Mark van Strydonck vond er niet alleen zandkastelen. Hij stootte op een bijzonder rijke prehistorische cultuur.
Heiligdommen en kalkbrandgraven, die unieke rituelen verraden. Bronzen stierenkoppen, loden sieraden en slingers van krijgers, in dienst van Hannibal. De bloeiende Brons- en IJzertijd op de Balearen laat sporen na in megalitische monumenten en verfijnde kleinoden. De meest recente vondsten en wetenschappelijke ontwikkelingen worden tastbaar in gefundeerde commentaren en in de ruim honderd originele foto’s.
Een verrassende, wetenschappelijk onderbouwde kijk op Mallorca en Menorca. Een basiswerk én een primeur in Noord-West-Europa. Het ontstaan van de eilandengroep, de natuurlijke fauna en vegetatie, de eerste menselijke sporen, de kolonisatie, de primitieve architectuur: de auteur legt de geheimen áchter de zandstranden bloot. Een stimulans om in gedachten te reizen, of om de eilanden anders te bezoeken.
Mark van Strydonck leidt het radiokoolstof-dateringsonderzoek op het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Meer dan vijftien jaar werkt hij samen met befaamde Amerikaanse, Engelse en Spaanse wetenschappelijke instellingen die archeologisch onderzoek verrichten op de Balearen.
Lees verder...
2002Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2002Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij143 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058261816ISBN-13: 9789058261816
Voeg toe aan wenslijstje