{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Fernando Pessoa: de fictie vergezelt mij als een schaduw - M. Stoker

KORTE INHOUD

Nog geen korte inhoud beschikbaar.

Details

Uitgever: IJzer, Uitgeverij2009262 paginasISBN-10: 9086840361ISBN-13: 9789086840366

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
SomeThingz. Books etcetera.ZichemProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 57 / 570 tot 3 dagen
Vraag meer info aan verkoperSoftcover

Softcover, 262pp., 20x21.5cm., ills. in z/w., in zeer goede staat (als nieuw). Zeldzaam. ISBN 9789086840366. Utrecht IJzer 2009 Fernando Pessoa (1888-1935) wordt door velen beschouwd als de grootste Portugese schrijver van de twintigste eeuw. Na zijn dood ontdekte men een inmiddels beroemde kist met daarin ruim 27.000 blocnotevelletjes, dicht beschreven pagina's en snippers papier vol gedichten, bespiegelingen, essays en brieven. Sindsdien zijn onderzoekers van over de hele wereld bezig dit enorme en raadselachtige oeuvre te ontsluiten. In de kist bleek een complete literatuur verborgen te zitten met diverse zelf gecreëerde literaire stromingen en hele oeuvres ondertekend door verschillende fictieve personen (heteroniemen), zoals bijvoorbeeld Alberto Caeiro, Alvaro de Campos, Ricardo Reis en Bernardo Soares. Een 'drama in mensen' noemde Pessoa zijn uitputtende coterie van alter-ego's zelf, dat in zijn geheel een overrompelend portret van de moderne mens toont. Ruim zeventig jaar na zijn dood is het mysterie Pessoa nog steeds niet helemaal ontrafeld. In Fernando Pessoa: De fictie vergezelt mij als mijn schaduw gaat Michaël Stoker dieper in op Pessoa's leven en werk. Stoker bespreekt de complexiteit die voortkomt uit Pessoa's beroemde gebruik van 'heteroniemen' en staat uitgebreid stil bij zijn zelden becommentarieerde proza. Een grote rol is weggelegd voor het Boek der rusteloosheid, een bundeling prozateksten van Pessoa's semi-heteroniem Bernardo Soares. Aan de hand van dit werk schetst hij de leefruimte die Soares en zijn schepper Pessoa deelden: een afgrond die de werkelijkheid van alledag scheidt van de wereld van de droom. Voor dit boek had de auteur toegang tot de Pessoa-archieven in Lissabon, waardoor het tevens enkele niet eerder gepubliceerde en vertaalde teksten bevat. Fernando Pessoa: De fictie vergezelt mij als mijn schaduw opent nieuwe deuren naar de schatkamers van Fernando Pessoa. Dit boek is een welkome aanvulling op de Nederlandstalige uitgaven van Pessoa. Het geeft niet alleen een overzicht van de receptie van Pessoa in Nederland en Vlaanderen, maar levert ook een bijdrage aan de beschouwing van Pessoa wereldwijd. Stoker schenkt uitgebreid aandacht aan Pessoa's proza, dat nooit eerder echt is onderzocht, zelfs niet door Portugese onderzoekers. [Fernando Pessoa: de fictie vergezelt mij als een schaduw.]

€ 59

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)