Logopedie voor onderwijsgevenden - M. Pronk-Boerma

Originele nieuwprijs: € 27.52

KORTE INHOUD

In dit boek geeft de auteur mogelijkheden aan om zich bewust worden van goede en verkeerde spreekgewoonten. Ook praktische oefeningen en suggesties gericht op verbetering van de eigen stem en uitspraak en op het voorkomen van problemen op dit gebied komen aan bod.
Daarnaast is dit boek een handleiding voor hen die(beroepshalve) geconfronteerd worden met spraak-, taal-, stem- en gehoorstoornissen bij kinderen. Als deze stoornissen tijdig herkend worden, kan een kind al in een vroeg stadium geholpen worden. In een later stadium behandelen duurt over het algemeen langer en het kost meer moeite om al ingeslepen gewoonten te veranderen. Ook hebben deze stoornissen vaak een negatief effect op de sociaal-emotionele van het kind.
In deel I wordt beknopte theoretische informatie gegeven over de invloed op het spreken: houding, adem, stem, articulatie en expressieve factoren. Daarnaast worden oefeningen en suggesties gegeven ter verbetering van verkeerde spreekgewoonten die een ongunstige invloed hebben op stem en spraa...
1992Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 27.52

Categorie

Details

1992Uitgever: BoomReeks: PM-reeks248 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9024412897ISBN-13: 9789024412891