Havanna's, grands crus uit Cuba - M. Permeke; F. Verheyden

's werelds topsigaren in combinatie met de grootste wijnen en de fijnste gerechten

KORTE INHOUD

Met boeiende inside-informatie over de productie, de aroma's en het roken van havanna's Klinkende namen als Cohiba, Vegas Robaina, Bolivar en Montecristo kringelen op Sigaren- en Cuba-expert Michel Permeke en culinair journalist Filip Verheyden laten de lezer lurken aan het sublieme genot van echte havanna's De auteurs leggen gaan nader in op de opvallende parallellen tussen havanna's en grand cru wijnen Met culinaire bijdragen van sterrenchefs als Peter Goossens (Hof van Cleve), Jan Buytaert (Bellefleur) en Jonnie Boer (Librije)
Havanna's Grands Crus uit Cuba is een begeesterend boek. Auteur en Havanna-kenner Michel Permeke schrijft in een persoonlijke stijl bijzonder gedreven over zijn grote liefde, de Havanna-sigaar. Het boek is een weerslag van een jarenlange ervaring, talloze reizen naar Cuba en vooral een minutieus proeftalent. Permeke weet als geen ander in woorden te vatten hoe je een Havanna-sigaar optimaal rookt, hoe de aroma's tot stand komen, wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken en de verschillende modules. De link met eten en drinken staat daarbij centraal. Wat drink je het best bij welke sigaar? Na welk gerecht degusteer je het best welke Havanna? Permeke zocht daarbij naar antwoorden bij drie topkoks en notoire Havanna-rokers: Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve (3 Michelinsterren), Jonnie Boer van restaurant De Librije (3 Michelinsterren - NL) en Jan Buytaert van restaurant De Bellefleur (2 Michelinsterren). Al deze informatie werd neergeschreven in een vlot begrijpbare en onderhoudende taal die zowel de beginnende roker als de overtuigde aficionado zal bekoren.
Lees verder...
2005Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2005Uitgever: Lannoo N.V., UitgeverijIllustrator: K. Vlegels160 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9020962329ISBN-13: 9789020962321
Voeg toe aan wenslijstje