Groenbeheer - Martin Hermy

een verhaal met toekomst

Originele nieuwprijs: € 55

KORTE INHOUD

In het dichtbevolkte Vlaanderen en Nederland wordt het belang van groen in steden en gemeenten steeds groter. Niet alleen verbetert de leefkwaliteit, groen schept ook mogelijkheden voor natuur in de stad.

Groen draagt bij tot een aangename en gezonde leefomgeving. Door de specifieke kenmerken van het stedelijke en verstedelijkte milieu, is het groen er anders dan in het buitengebied. Specifieke kennis is belangrijk voor ontwerp en beheer van stedelijk groen. Het boek bespreekt groenvormen die in een stad kunnen voorkomen en de planten waaruit ze zijn opgebouwd. Ook gaat er aandacht naar de betekenis van water in de stad. Daarnaast wordt een beleidskader geschetst dat de ontwikkeling van kwaliteitsvol groen in de stad mogelijk maakt.

Uit dit boek kan iedereen inspiratie putten voor het vergroenen van de woon- en werkomgeving; van beleidsmakers die richtlijnen voor de toekomst uitschrijven over groenbeheerders die zich buigen over parken en laanbomen, tot milieuambtenaren die groendaken willen promoten en partic...
2005Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 55

Categorie

Details

2005Uitgever: VELT VZW576 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9080662224ISBN-13: 9789080662223