Het judaïsme uitgelegd aan de kinderen van mijn vrienden - M. Halter

Originele nieuwprijs: € 17.9

KORTE INHOUD

Wat is het verschil tussen een israëliet, een jood en een Israëliër? Een Israëliër is iemand met de Isaëlische nationaliteit. Dat spreekt vanzelf. Maar een israëliet? Is dat Iemand die de joodse godsdienst praktiseert? Wat is dan een jood? En dan ook nog een jood zonder godsdienst?
Mij is vaak gevraagd waarom ik me jood voel, hoewel ik geen godsdienst heb. en wat het voor mij betekent een jood te zijn. In al mijn boeken heb ik niet over het judaïsme geschreven, maar joodse verhalen verteld. Nu wil ik het hebben over een ongewone cultuur en ongewone mensen van wie ik hou en die vanaf mijn kinderjaren richting hebben gegeven aan mijn leven: Abraham, Mozes, Ezra... Zij maakten deel uit van een mensheid die ten prooi was aan het kwaad en het middel vond zich tegen dat kwaad te beschermen dankzij het eerste monotheïsme en het boek dat het meest werd gelezen: de bijbel.
Dat wil ik graag laten zien: de weg van een volk dat de eeuwen heeft overleefd. Want ik behoor tot degenen die nog hopen dat de kennis van het leven ...
2001Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 17.9

Categorie

Details

2001Uitgever: Atlas ContactVertaler: Théo Buckinx156 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9068017071ISBN-13: 9789068017076