Den troep - Lina Nasser; Jan Vleugels

verhalen over een halve eeuw legerdienst

KORTE INHOUD

Een Vigneron, bleukes en boefers, de muur doen, ballen rapen ... Wie jonger is dan veertig kent deze begrippen allicht alleen uit verhalen van vaders, nonkels of grootvaders. Maar bij wie wat ouder is, roepen ze meteen straffe verhalen en - al dan niet leuke - herinneringen op aan hun tijd bij het leger. Tot 1995 kende België immers de verplichte legerdienst en werden alle mannen opgeroepen om 'hun tijd te gaan doen'.

Den Troep blikt terug op een tijdperk van vijftig jaar waarin bijna twee miljoen mannen van alle rangen, standen en opleidingsniveaus, jongens uit alle streken van het land, uit de stad of van het platteland, elkaar in vredestijd tegenkwamen in het leger. Ze leerden er vrijheid, discipline en kameraadschap kennen. Ze dronken er hun eerste pinten, kregen de smaak van de liefde te pakken en maakten vrienden voor het leven.

Den Troep laat aan de hand van grappige anekdotes, straffe stoten maar ook ontroerende verhalen miliciens aan het woord over een onvergetelijke periode uit hun leven.

Jan Vleugels ...
2013Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje

Categorie

Details

2013Uitgever: Van Halewyck230 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9461312121ISBN-13: 9789461312129