Ontstaansmechanismen van ziekten - Lieven Dupont

basisprincipes van de ziekteleer

KORTE INHOUD

In Ontstaansmechanismen van ziekten worden de basisprincipes die verantwoordelijk zijn voor het tot stand komen van ziektes uitgelegd.

Dit boek geeft geen exhaustief overzicht van alle mogelijke ziektes met opsomming van diagnostiek en behandeling. Het probeert wel een inzicht te verschaffen in de mechanismen van het lichaam om de gezondheid te bewaren of te herstellen en wat daarbij fout kan gaan met ziekte als gevolg. De verschillende vormen en oorzaken van ziekte worden onderscheiden en uitvoerig beschreven (trauma, infectie, ontsteking, aangeboren afwijkingen, kanker,...). Daarbij wordt getracht om biologie en fysiologie te integreren met epidemiologische en klinische gegevens.

Dit boek moet de lezer in staat stellen beter te vatten hoe we ziek worden en welke factoren (genetische aanleg, leefwijze, omgeving,...) dit proces beïnvloeden. Dit inzicht laat ook toe een logische afleiding te maken naar diverse ziektebeelden en hierbij de mogelijke diagnostische testen en behandelingsvormen te suggereren en beter te begrijpen.
Lees verder...
2010Taal: Nederlandszie alle details...