Archeologie van de kick - Lieven de Cauter; Lieven De Cauter

over moderne ervaringshonger

KORTE INHOUD

De moderne mens is verslaafd aan ervaring. Hij verzamelt belevenissen: door avonturen en avontuurtjes, toerisme, sport, door snelheidsmachines, verdovende middelen. Wellicht onder druk van de technologie en het alsmaar versnellende levensritme zoekt hij naar steeds sterkere prikkels. Deze verheviging is af te lezen aan de opeenvolgende nieuwe woorden voor de gewaarwordingen: sentimentaliteit, belevenis, inleving, shock, kick.
Archeologie van de kick is geen geschiedenis van de moderne ervaringshonger, maar beschrijft brokstukken van een constellatie: essays over Leonardo da Vinci's 'vliegtuigen', over de artificiële paradijzen van de roes, over panorama's en wereldtentoonstellingen, over de opkomst van het skiën, over transcendentaal toerisme en over frivoliteit als lotsbestemming. Het boek verscheen aanvankelijk in 1995. Dit is een tweede, herziene en aangevulde druk.
Lees verder...
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2009Uitgever: Uitgeverij VantiltReeks: Kristalpaleis reeks voor eigentijdse filosofie270 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 946004025XISBN-13: 9789460040252
Voeg toe aan wenslijstje