Leerboek psychiatrie kinderen en adolescenten - Doreleijers, Theo & Frits Boer, Jaap Huisman. Robert Vermeiren, Else de Haan (redactie).

KORTE INHOUD

Dit is een oude druk. Het boek is vervangen door een geheel herziene versie, met online leeromgeving (ISBN 9789058982315).

Een competente arts is niet alleen medisch technisch geschoold maar heeft ook geleerd wetenschappelijk te denken, klinisch te redeneren en informatie kritisch te beoordelen. De nieuwe curricula geneeskunde, die aansluiten bij de uitgangs-punten van de CANMEDS, richten zich expliciet op het ontwikkelen van deze vaardigheden. Met dit Leerboek Psychiatrie kinderen en adolescenten wordt hierbij aangesloten. Vrijwel ieder hoofdstuk van het boek bevat casuïstiek, gevolgd door vragen die de student de gelegenheid bieden het klinisch redeneren te oefenen. De kern van het boek bestaat uit de meest voorkomende kinder- en jeugd-psychiatrische stoornissen, maar evenzoveel bladzijden van het boek behandelen andere onderwerpen waarmee de praktijk elke behandelaar van jongeren dagelijks confronteert: psychische stoornissen bij adoptiekinderen, kinderen van ouders met ernstige psychiatrische problemen, p...
2006zie alle details...

Details

2006Uitgever: De Tijdstroom435 paginasISBN-10: 9058980901ISBN-13: 9789058980908