Thomas van Aquino - L.J. Elders

een inleiding tot zijn leven en denken

Originele nieuwprijs: € 24.9

KORTE INHOUD

Sommige denkers uit het verleden zijn van blijvende betekenis door de waarde van hun geschriften. Zo zijn de wijsbegeerte en theologie van Thomas van Aquino nog steeds actueel en worden zij als gezaghebbend beschouwd.

Beïnvloed door Aristoteles, "wiens denken op veel gebieden van ons leven doorgaat voor correct denken en wiens leerlingen wij feitelijk allemaal zijn, ook al beseffen we dat niet altijd",* legt Thomas de grondstructuren van de werkelijkheid bloot en drukt hij de eeuwenoude pogingen om het bestaan van God op het spoor te komen uit in niet te overtreffen formules.

Deze studie van Thomaskenner Leo Elders schetst Thomas' betekenis voor de wijsbegeerte tegen de achtergrond van de 13de eeuw. Zijn voornaamste stellingen en metafysica komen aan de orde, evenals zijn Godsleer, ethiek en verhouding tot Aristoteles. Thomas' denken blijkt niet Middeleeuws maar van alle tijden! Ook gaat dit boek in op zijn bijdrage aan de theologie en zijn verstaan van de commentaren op de Heilige Schrift. Samen met een analys...
2012Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 24.9

Categorie

Details

2012Uitgever: ABC UitgeverijReeks: Studia Rodensia240 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9079578436ISBN-13: 9789079578436