Koper, tin, aluminium. Metalen maken geschiedenis (2de druk) [vert. van Kupfer Zinn Aluminium - 1940] - NEHER F.L.

KORTE INHOUD

Hardcover, halflinnen, geen stofwikkel, geillustreerde schutbladen (kaart belangrijkste koper-, tin- en bauxiet/bauxit-vindplaatsen der aarde), 408 pp., buitentekstplaten, chronologieen. Vertaald uit het Duits door C.J. Revier. Alhoewel pro-Duits van strekking, bevat het boek een schat aan gegevens over de drie metaalsoorten. Het Verdrag van Versailles (1919) wordt hevig aangevallen omdat de angelsaksische landen er toen in slaagden het gros van de grondstoffen onder hun hegemonie te brengen. Een nazistische kijk op de geopolitiek. De 2de W.O. was wel degelijk ook een grondstoffenoorlog.

Ter verduidelijking:
Bauxiet is een mineraal dat een belangrijk erts van aluminium vormt. Bauxiet bestaat voor een groot deel uit aluminiumoxide; daarnaast bevat het, afhankelijk van de oorsprong, ook verbindingen van titanium, ijzer, vanadium en silicium.
Bauxiet is genoemd naar het dorp Les Baux-de-Provence in het zuiden van Frankrijk, waar het in 1821 werd ontdekt door de Franse geoloog Pierre Berthier. In 1991 is de winnin...
1943Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1943Uitgever: Westland408 paginasTaal: Nederlands