Kapelaan van de duivel. Een keuze uit de opstellen. (vert. van A devil's chaplain. Selected essays - 2003) - Richard Dawkins

KORTE INHOUD

2de druk. Pb, in-8, 304 pp., bibliografische noten, index. Over Darwin, geloof, Islam, 9/11, en zoveel meer. Clinton Richard Dawkins (Nairobi, 26 maart 1941) is een Brits etholoog, evolutiebioloog en populair-wetenschappelijk schrijver. Dawkins is een van de bekendste schrijvers over de evolutietheorie. Hij verdedigt deze theorie op bevlogen wijze met wetenschappelijke argumenten tegen kritiek uit zowel wetenschappelijke als niet-wetenschappelijke hoek.
Hij is een uitgesproken atheist, seculier humanist, godsdienstcriticus, scepticus en aanhanger van de brights-beweging. (bron: wiki) Godsdienst leidt tot oorlog.
We pikken een element uit Dawkins' betoog:
'Redundantie betekent dat de geadresseerde die informatie al bezit (er niet door verrast wordt), ofwel omdat die informatie andere delen van de boodschap dupliceert.' (112, de term is geintroduceerd door Claude Shannon)
Passen we dit begrip toe op de boodschappen die de media verspreiden, dan kunnen we zeggen dat vele artikels in een krant enorm veel redundanti...
2004Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2004Uitgever: Contact304 paginasTaal: Nederlands