{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Peter Rogiers - K. Leemans; M. Meewis

(E/ NL)

KORTE INHOUD

Peter Rogiers blijft als beeldhouwer een koppige en eigenzinnige artistieke koers varen en is zo de laatste jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende beeldende kunstenaars van zijn generatie. Sinds enige tijd geniet Rogiers ook van een groeiende bijzondere internationale interesse voor zijn werk. Hij bewijst in zijn met veel metier uitgevoerde sculpturen dat figuratieve beeldhouwkunst nog altijd een eigentijdse en vernieuwende beeldtaal kan opleveren. In de wereld van de hedendaagse kunst waar altijd weer het warm water uitgevonden moet worden, volhardt Peter Rogiers in zijn sculpturale zoeken wars van artistieke modes of grillen. nDe schitterende beelden zijn met merkbaar plezier gemaakt en laten steeds de hand van de kunstenaar duidelijk zien. Zijn werk balanceert tussen oude Europese tradities en waarden in de kunst en de invloed van strips, underground cultuur zoals B-fillms of cult comics. De kunstenaar beeldhouwt, tekent en schildert met speelse ironie en een opmerkelijk talent voor visuele associaties. nZijn expressieve, beweeglijke en regelmatig op kunsthistorische tradities teruggrijpend ruimtelijk werk hanteert een hybride beeldtaal. Door het herhalen van onderdelen en deze in nieuwe sculpturen in een andere context te plaatsen, lijkt het alsof zijn recente beelden ??n en hetzelfde personage zijn. De kunstenaar is onafgebroken op zoek om via collage en assemblage sculpturen te maken in een soort zelf genererende structuur die de creatie van volgend werk voortstuwt. De dialoog van deze sculpturen met zijn nieuwste collages, waarin een zekere sequentie ge?ntroduceerd wordt, weekt onvermoede interpretaties los en stuwt beiden naar een hoger plan.nHet is dan ook zonneklaar dat Rogiers niet streeft naar louter esthetisch visuele bevrediging. Hij wil ons dieper raken met de concrete middelen die de kunst hem biedt. In de aanloop van het project in De Garage maakten een ongekende drive en energie zich meester van de kunstenaar en de oorspronkelijk geplande twee nieuwe sculpturen werden al snel een twintigtal nieuwe werken.

Details

Uitgever: CULTUURCENTRUM MECHELEN2008160 paginasTaal: [MU]ISBN-10: 9077193219ISBN-13: 9789077193211

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

Expo: 30/05/2008 - 24/08/2008, Peter Rogiers blijft als beeldhouwer een koppige en eigenzinnige artistieke koers varen en is zo de laatste jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende beeldende kunstenaars van zijn generatie. Sinds enige tijd geniet Rogiers ook van een groeiende bijzondere internationale interesse voor zijn werk. Hij bewijst in zijn met veel metier uitgevoerde sculpturen dat figuratieve beeldhouwkunst nog altijd een eigentijdse en vernieuwende beeldtaal kan opleveren. In de wereld van de hedendaagse kunst waar altijd weer het warm water uitgevonden moet worden, volhardt Peter Rogiers in zijn sculpturale zoeken wars van artistieke modes of grillen. De schitterende beelden zijn met merkbaar plezier gemaakt en laten steeds de hand van de kunstenaar duidelijk zien. Zijn werk balanceert tussen oude Europese tradities en waarden in de kunst en de invloed van strips, underground cultuur zoals B-fillms of cult comics. De kunstenaar beeldhouwt, tekent en schildert met speelse ironie en een opmerkelijk talent voor visuele associaties. Zijn expressieve, beweeglijke en regelmatig op kunsthistorische tradities teruggrijpend ruimtelijk werk hanteert een hybride beeldtaal. Door het herhalen van onderdelen en deze in nieuwe sculpturen in een andere context te plaatsen, lijkt het alsof zijn recente beelden één en hetzelfde personage zijn. De kunstenaar is onafgebroken op zoek om via collage en assemblage sculpturen te maken in een soort zelf genererende structuur die de creatie van volgend werk voortstuwt. De dialoog van deze sculpturen met zijn nieuwste collages, waarin een zekere sequentie geïntroduceerd wordt, weekt onvermoede interpretaties los en stuwt beiden naar een hoger plan. Het is dan ook zonneklaar dat Rogiers niet streeft naar louter esthetisch visuele bevrediging. Hij wil ons dieper raken met de concrete middelen die de kunst hem biedt. In de aanloop van het project in De Garage maakten een ongekende drive en energie zich meester van de kunstenaar en de oorspronkelijk geplande twee nieuwe sculpturen werden al snel een twintigtal nieuwe werken. Gebonden, Hardcover, 160. pages. English/ Dutch (NL) edition met prachtige illustraties. ISBN 9789077193211. - Peter Rogiers,

€ 25
ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

Expo: 30/05/2008 - 24/08/2008, Peter Rogiers blijft als beeldhouwer een koppige en eigenzinnige artistieke koers varen en is zo de laatste jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende beeldende kunstenaars van zijn generatie. Sinds enige tijd geniet Rogiers ook van een groeiende bijzondere internationale interesse voor zijn werk. Hij bewijst in zijn met veel metier uitgevoerde sculpturen dat figuratieve beeldhouwkunst nog altijd een eigentijdse en vernieuwende beeldtaal kan opleveren. In de wereld van de hedendaagse kunst waar altijd weer het warm water uitgevonden moet worden, volhardt Peter Rogiers in zijn sculpturale zoeken wars van artistieke modes of grillen. De schitterende beelden zijn met merkbaar plezier gemaakt en laten steeds de hand van de kunstenaar duidelijk zien. Zijn werk balanceert tussen oude Europese tradities en waarden in de kunst en de invloed van strips, underground cultuur zoals B-fillms of cult comics. De kunstenaar beeldhouwt, tekent en schildert met speelse ironie en een opmerkelijk talent voor visuele associaties. Zijn expressieve, beweeglijke en regelmatig op kunsthistorische tradities teruggrijpend ruimtelijk werk hanteert een hybride beeldtaal. Door het herhalen van onderdelen en deze in nieuwe sculpturen in een andere context te plaatsen, lijkt het alsof zijn recente beelden één en hetzelfde personage zijn. De kunstenaar is onafgebroken op zoek om via collage en assemblage sculpturen te maken in een soort zelf genererende structuur die de creatie van volgend werk voortstuwt. De dialoog van deze sculpturen met zijn nieuwste collages, waarin een zekere sequentie geïntroduceerd wordt, weekt onvermoede interpretaties los en stuwt beiden naar een hoger plan. Het is dan ook zonneklaar dat Rogiers niet streeft naar louter esthetisch visuele bevrediging. Hij wil ons dieper raken met de concrete middelen die de kunst hem biedt. In de aanloop van het project in De Garage maakten een ongekende drive en energie zich meester van de kunstenaar en de oorspronkelijk geplande twee nieuwe sculpturen werden al snel een twintigtal nieuwe werken. Gebonden, Hardcover, 160. pages. English/ Dutch (NL) edition met prachtige illustraties. ISBN 9789077193211. - Peter Rogiers, gesigneerd exemplaar

€ 35

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)