De derde slag bij Ieper 1917 - K. Koch

KORTE INHOUD

Voor de geallieerden was 1917 het zwartste jaar in de Eerste Wereld oorlog. De Russische Revolutie betekende het einde van de Russische deelmname aan de oorlog, onder de Franse soldaten waren muiterijen uitgebroken en de Duitse onderzeebootoorlog dreigde de geallieerde bevoorrading lam te leggen. In deze benarde omstandigheden onder nam het Britse leger een even spectaculair als rampzalig offensief.
Deze Derde Slag bij Ieper geldt met de slagen van de Somme en Verdun, als een van de beruchtste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Koen Koch gaat in op de politieke en militaire gebeurtenissen en staat stil bij het lot van de soldaten die door de oorlolgsmachine warden vermnalen. Daartoe gebruikt hij de persoonlijke geruigenissen van schijvers als Jünger, Blunden, Gurney, Ledwidtge Vaughan en Chapman. Ten slotte neemt Koch de lezer mee op een reis door het gebied ron ieper en laat hem de slag als het ware in het landschap meebeiven, Het boek is geïllustreerd met foto's en voorzien van verhaldern kaarten.
Koen Koch is universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Leiden en bijzonder hoogleraar Internationale betrekkingen aan de Rijksuni verseit van Gronningen, Daarnaast organiseert hij reizen naar de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Van hem verscheen eerder De slag van de Somme 1916. Samen met Wim van de Hulst schreef hij Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog.
Over De Slag van de Somme 1916:
'Een boek als dat van Koch is niert met geroffel van tamboeren geschreven. Het maakt de oorlog tastbaar, Het verzamelt getuigenissen; het laat niet alleen mensen aan het word, maar laat ook het oorlogsdecor zien.' - DE VOLKSKRANT
Lees verder...
2007zie alle details...

Details

2007Uitgever: WPG Uitgevers BE - Algemeen284 paginasISBN-10: 9022322130ISBN-13: 9789022322130
Voeg toe aan wenslijstje