Frans Vlaanderen - Jozef Deleu, Paul van den Abeele, Jacques Fermaut, Patrick Holderbeke, Francis Persyn, Erik Vandewalle, Luc Verhaeghe

KORTE INHOUD

In het eerste deel 'Een verhaal van vervreemding' wordt verteld over de geschiedenis en de culturele en politieke verbondenheid van deze streek. Ook wordt er een uitvoerig overzicht gegeven van belangrijke feiten inzake Frans-Vlaanderen. Tot besluit volgt een 377 titels tellende bibliografie. Het geheel werd verzorgd door Jozef Deleu.

In het tweede deel 'De toekomst is begonnen' brengen drie auteurs een beeld van het regionalistische streven. Luc Verhaeghe schetst het algemeen kader van het regionalisme in Frankrijk. Vanuit de ervaring schrijven de Frans-Vlamingen Jacques Fermaut en Francis Persyn. De eerste handelt over het actuele regionalisme in Frans-Vlaanderen en de tweede over het onderwijs van de Nederlandse taal in deze streek. Voor het eerst wordt deze problematiek in een Nederlandstalig boek samengebracht.

In het derde deel 'Het land der mensen' heeft Erik Vandewalle commentaar geschreven bij unieke foto's van Paul van den Abeele en Patriek Holderbeke, Hij behandelt zowel de industrie, het behoud van het landschap, de belangrijkste steden als de musea, de stadsvernieuwing, de havens en de industriële archeologie.

Wie het land wil bezoeken vindt hier een schat aan boeiende informatie. Dit nieuwe boek over Frans-Vlaanderen schenkt aandacht aan het boeiende verleden van dit gewest, ziet het heden niet over het hoofd en wijst op de perspectieven voor de toekomst.

Leesbaar en overzichtelijk wordt de lezer geconfronteerd met dit zeer nabije land, dat voor velen nog onbekend is gebleven.
Lees verder...
1982Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1982Uitgever: Lannoo Uitgeverij223 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9020910272ISBN-13: 9789020910278
Voeg toe aan wenslijstje