Jean Linden explorer - Nicole Ceulemans; Guido Braem

father of orchids

KORTE INHOUD

Dit boek is gebaseerd op archiefdocumenten en op verslagen van de ontdekkingsreiziger Jean Linden en is onder andere verfraaid met prachtige illustraties uit oude vaktijdschriften en gespecialiseerde boeken.

In 1835, de periode waarin België een eigen identiteit ontwikkelde en autonome wetenschappelijke instellingen in het leven kon roepen, werd de student Jean Jules Linden (1817-1898) belast met de eerste botanische expeditie in Brazilië. Gedurende de bijna tien jaar die daarop volgden, doorkruiste de jongeman talloze onbekende streken van Latijns-Amerika en verfijnde daarbij gradueel zijn kennis van en zijn liefde voor orchideeën.
Bij zijn terugkeer in België kon Linden die opgedane kennis aanwenden bij het opzetten van een handel in exotische planten. De onderneming liep goed dankzij de geregelde aanvoer van nieuwe aanwinsten door inzamelaars die over de hele wereld werden uitgestuurd. De plantenkweker werd snel een belangrijke figuur in wetenschappelijke en economische kringen. Zijn vele publicaties worden ...
2006Taal: Engelszie alle details...

Categorie

Details

2006Uitgever: Mercatorfonds240 paginasTaal: EngelsISBN-10: 9061536316ISBN-13: 9789061536314