Vlucht 424 met de Able Mable - J. Willems

het verhaal van de Liberator 'Able Mabel ' die op 19 juni 1944 neerstortte op de Sint Jozefswijk in Brugge toe hij op weg was naar Noord-Frankrijk om er V1 lanceerinstalaties te bombarderen

KORTE INHOUD

Technisch ingenieur Jacques Willems, geboren te Brugge in 1927n was bijzonder geboeid door de luchtvaart vanaf de Tweede Wereldoorlog toen hij dagelijks de honderden bommenwerpers zag overkomen die naar Duitsland trokken.
Op 52 jarige leeftijd zag hij nog de mogelijkheid om het brevet van piloot te behalen maar heeft nadien zijn vluchten moeten staken door tijdsgebrek om reden van beroepsbezigheden.
Op 19 juni 1944 zag hij één van de machtige armada van de Achtste Luchtmacht, een Liberator B-24, neerstorten ten noorden van Brugge.
Van de 510 Amerikaanse bommenwerpers die op die dag werden ingezet was de Liberator B-24J met bijnaam “Able Mabel” de enige die niet naar zijn thuisbasis op Hardwick in Oost Engeland zou terugkeren. Zijn vlucht eindigde om 17u50 in dramatische omstandigheden op de St.Jozefswijk te Brugge.

Lees verder...
2002zie alle details...