Positief omgaan met verschillen in de leeromgeving - J.L. Vanderhoeven

Een visie op differentiatie en gelijke kansen in authentieke middensch

Nieuwprijs: € 14.9

KORTE INHOUD

Dit boek omvat vier hoofdstukken: twee met de blik op maatschappelijke ontwikkelingen, twee met de blik op onderwijskundig-didactische uitdagingen.

In het maatschappelijk georiënteerde luik wordt aangegeven hoe de gelijkheidsgedachte de voorbije twee eeuwen in drie grote golfbewegingen onze samenleving en de school heeft beïnvloed. Dat loopt uit op een omschrijving van wat positief omgaan niet verschillen in de leeromgeving is.

Het tweede luik heeft vooral een onderwijskundig-didactische oriëntatie. In de eerste plaats worden de onderwijskundige uitdagingen rond omgaan met verschillen of gedifferentieerd werken op school en in de klas in kaart gebracht. De bakens worden terug als ijkpunten geplaatst, maar ook verplaatst. Er mag ook eens achterom worden gekeken en het is goed, mede op basis van onderzoeksgegevens, aan te geven wat 'werkt' en wat niet. Het gaat daarbij over het basis-uitbreidingsmodel, homogeen of heterogeen groeperen, zelfstandig werk, basisvorming, leerwinst, kwalificatiestructuren; sleutelcomp...
2004Taal: Nederlandszie alle details...
Nieuwprijs: € 14.9

Categorie

Details

2004Uitgever: Garant Uitgevers100 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9044116967ISBN-13: 9789044116960
Voeg toe aan wenslijstje