Handboek EVRM, Deel 2 - Yves Haeck; Johan Vande Lanotte

Artikelsgewijze commentaar (2 volumes)

Originele nieuwprijs: € 145

KORTE INHOUD

De door het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM) gegarandeerde rechten en vrijheden vormen een van de hoekstenen van onze rechtsstaat, zelfs in die mate dat een democratische meerderheid zich erbij moet neerleggen. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, gevestigd in Straatsburg, is de ultieme interpretator van de rechten en vrijheden in het Verdrag en ziet toe op de naleving ervan door de EVRM-lidstaten.

Het Handboek EVRM wil de lezer een helder inzicht geven in de werking en de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het eerste volume behandelt de ontstaansgeschiedenis van het EVRM, de Raad van Europa die aan de basis lag van het EVRM, de interpretatie en toepassing van het EVRM en de organisatie en werking van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Daarbij wordt o.m. aandacht besteed aan de mogelijkheden om de rechten en vrijheden in te perken, de structuur en procedure voor het Europees Hof, ontvankelijkheidsvoorwaarden, spoedmaatregel...
2004Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 145

Categorie

Details

2004Uitgever: Intersentia1828 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9050953565ISBN-13: 9789050953566