Ik ben een deserteur - J. Key

mijn vlucht uit het leger in Irak zoals verteld aan Lawrence Hill

KORTE INHOUD

Het eerste boek van een Amerikaanse deserteur brengt in een adembenemend tempo het morele conflict van een 'landverrader' in beeld. Joshua Key, een plattelandsjongen uit Oklahoma en een bijbelgetrouwe patriot, ging in 2002 in het Amerikaanse leger om in het levensonderhoud van zijn gezin te voorzien. In de lente van 2003 werd hij naar Ramadi gestuurd.
Wat hij daar meemaakte was niet wat hij had verwacht. Key zag dat Iraakse burgers zonder enige aanleding geslagen, verminkt en vermoord werden. Bijna elke nacht nam hij deel aan overvallen op huizen die terroristen zouden moeten herbergen - zonder daar bewijs voor te vinden.
Nu zit Key, met een zware oorlogsneurose en zonder toekomst, in Canada ondergedoken als de eerste deserteur van een groeiende schare die weigert nog langer aan de massale schendingen van de mensenrechten mee te doen. In Ik ben een deserteur beschrijft hij zijn persoonlijke ervaringen. Hun schokkende directheid en politieke lading roepen, wereldwijd gepubliceerd, overal sterke reacties op.
Joshua Key (1978) groeide op in Guthrie, Oklahoma. Dit is zijn eerste boek, dat hij vertelde aan Lawrence Hill, meermaals bekroond auteur en parlementair correspondent. Key wacht in Canada de gerechtelijke uitpraak over zijn asielaanvraag af.
De stijl is strak en dwingend, Hier geen stilistische franje zoals in Jarhead, Anthony Swoffords memoir uit Golfoorlog, (maar) de authentieke stem van een gewone soldaat. -Globe and Mail
Lees verder...
2007Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2007Uitgever: Singel Uitgeverijen238 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9029565403ISBN-13: 9789029565400
Voeg toe aan wenslijstje