Islam kunst en architectuur - Markus Hattstein, Peter Delius

KORTE INHOUD

De islam is de op een na grootste en jongste wereldgodsdienst, die sinds de komst van de profeet Muhammad in de 7e eeuw de wereld duidelijk heeft veranderd. Onder de noemer van een gemeenschappelijke godsdienst zijn verschillende cultuur- en kunstvormen te onderscheiden, die ondanks hun verscheidenheid toch een eenheid hebben gehandhaafd.
De snelle verspreiding van de islam in zijn begintijd bevorderde een unieke opname en integratie van verschillende culturen en tradities. Bij de oorspronkelijke culturen van de islam in het Arabische Noord-Afrika en Perzië en Turkije voegden zich in de loop van twaalf eeuwen culturen uit Midden-Azië, het Indische subcontinent en tenslotte Zuidoost-Azië.
Dit boek behandelt de historische ontwikkeling van de islamitische dynastieën en gebieden, en laat de diversiteit van hun kunst zien van de oorsprong tot nu: architectonische basiselementen, zoals het vier-iwan-schema of de minaret in gevarieerde uitvoeringen volgens regionale bouwwijzen. Ook bij de versieringen van gebouwen en...
2000Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper

"Briljante fotografie van architectuur en kunst!"

Categorie

Details

2000Uitgever: Könemann639 paginasTaal: Nederlands