Inleiding tot de psychoanalyse voor pedagogen - Anna Freud

KORTE INHOUD

Anna Freud, dochter van den sticher der psycho-analytische school heeft zich al vele jaren bezig gehouden met de toepassing van de psycho-analystische therapie op kinderen en thans voordrachten daarover in het licht gegeven.
In deze voordrachten. gehouden voor leiders van een "Toevluchtshuis" behandelt ze de infantile amnesie in het Oedipuscomplex, het infantiele driftleven, zooals zij dit ziet, de Iatente periode, en in de vierde voordracht, het verband tusshen psycho-analvse en de paedagogiek.
De schrijver betoogt, dat duimzuigen, het niet met rust laten van lichaamsdeelen enz, nlet onderdrukt dienen te worden, daar het normale groeiverschijnselen zijn.
Ze geeft verschillende voorbeelden van moeilijkheden met kinderen en verklaart die, uitgaande van de psycho-analytische beginselen en ze meent, dat de therapie besloten ligt in de grondbeginselen derr psycho-analytische leer.
Ze is tegen strengheid , tegen onderdrukken, tegen straffen : het kind moet inzicht krijgen, maar vooral de opvoeders moeten inzicht krijg...
1956Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1956Uitgever: Koninklijke drukkerijen Lankhout-Immig102 paginasTaal: Nederlands