Inleiding in de psychofysiologie - E.H. van Holst, A. Kok, J.F. Orlebeke

KORTE INHOUD

De laatste jaren is er onder psychologen een toenemende belangstelling te bespeuren voor het psychofysiologisch onderzoek. Dat hangt ongetwijfeld samen met de toegenomen relevantie van de psychofysiologie voor de psychologische praktijk, waarbij onder meer gedacht kan worden aan de behandeling van psychosomatische klachten en het gebruik van de biofeedback als therapeutische techniek. Ook echter in het meer fundamentele onderzoek, met name in de psychologie van de informatieverwerking, blijkt de psychofysiologie een nuttige en soms onmisbare bijdrage te kunnen leveren..
Toch zijn er vrijwel geen inleidende teksten voorhanden. Dit boek wil in deze leemte voorzien en is bedoeld voor studenten en afgestudeerden in de psychologie.
In de hoofdstukken 1 t/m 4 worden de uitgangspunten en principes van het psychofysiologisch onderzoek besproken. De hoofdstukken 5 t/m 7 bieden een overzicht van de belangrijkste begrippen en de daarmee verbonden theoretische notities. Tenslotte wordt in de hoofdstukken 8 t/m 11 een over...
1980Taal: Nederlandszie alle details...