In het voetspoor van de Boeddha - Paul Van der Velde

Een zoektocht

Originele nieuwprijs: € 21.99

KORTE INHOUD

Het boeddhisme is al jaren zeer populair in het Westen. De Boeddha is te vinden in interieurs en tuinen, woorden als ‘mindfulness’ en ‘zen’ zijn volkomen ingeburgerd en meditatiecursussen bestaan in talloze varianten, van intensieve retraiteweekenden tot ‘buddhism light’ in wellnesscentra.

Wat zoeken moderne westerlingen – die zichzelf zo vaak als ‘niet-religieus’ beschouwen – eigenlijk in het boeddhisme? Een ding is zeker: de ideeën die wij erover hebben, kloppen vaker niet dan wel. Het boeddhisme is niet de antistressreligie die het Westen er graag van maakt.

Hoewel de Boeddha vaak met een subtiele glimlach wordt afgebeeld was hij bepaald geen vrolijk mens. Paul van der Velde keert terug naar de bronnen en neemt de lezer mee op zoek naar de essentie van het boeddhisme, de vele legenden, de talloze scholen, de verschillende visies die in de loop van de tijd ontstonden. Hij vindt de veelkleurigheid van de leer en de uitwassen ervan. Man en vrouw gelijk? Geen sprake van. Vredelievend en geweldloos? Zeker niet.

In...
2020Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 21.99

Categorie

Details

2020Uitgever: Pelckmans304 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9463821244ISBN-13: 9789463821247