Schaamte - Hugo Claus

roman

KORTE INHOUD

Turbulente gebeurtenissen spelen zich gedurende één avond en nacht af in het brein en voor de ogen van de hoofdpersoon die, op een breekpunt in zijn leven, omringd wordt door vrouwengedaanten, fantomen van vlees en bloed, en schrikbeelden uit het verleden.
Jessica! een bizarre seksuele fantasmagorie, geprojecteerd op het grootscherm van geheime gedachten, verlangens en kwellingen.

Commentaar:
In deze roman beschrijft Hugo Claus een zeer korte periode - een avond en een nacht - uit het leven van een man, Paul, die omringd wordt door verschillende vrouwen. Seksualiteit - in verschillende vormen - speelt een belangrijke rol in dit boek. Daarnaast vindt de lezer in dit boek al dan niet gefantaseerd geweld, wilde avonturen en tal van droombeelden. Paul, echtgenoot en vader, is voortdurend op zoek naar de andere geliefde. Zij verschijnt aan hem in verschillende gedaanten en laat hem eenmaal ondergaan wat hij zich in zijn dromen kan voorstellen. Het ontbreekt in 'Jessica' niet aan spot en ironie, de roman leest vlot, maar behoort zeker niet tot de hoogtepunten in het oeuvre van Hugo Claus.
Lees verder...
1972Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1972Uitgever: DE Bezige bijReeks: BBLiterair190 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9023403959ISBN-13: 9789023403951
Voeg toe aan wenslijstje