Duncton-saga - Horwood

KORTE INHOUD

9021826356.
Onder het bos van Duncton ligt een oeroud gangenstelsel waarin een groot mollenvolk woont, dat bestaat uit de onafhankelijke Westkanters, de geheimzinnige Moeraskanters en de oorlogszuchtige Oostkanters. Het eens zo trotse stelsel raakt echter meer en meer in verval.
Op een dag dringt een vreemde mol het stelsel binnen: Alruin; groot, woest, sluw. Het duurt niet lang of alle mollen zwichten voor zijn sterke klauwen. Alruin heerst als een tiran, verbiedt zwerftochten buiten het stelsel en negeert de oude geboden en rituelen rond de 'Steen'. Toch heeft hij één zwakke plek: zijn dochter Rebecca, een jonge sterke mol wier geest hij niet kan breken.
Na verloop van tijd zijn er méér mollen die zich verzetten tegen de heerschappij van Alruin. Hulver, de oudste mol van het stelsel, trekt zich terug in de Oude Ritten en houdt daar de rituelen rond de 'Steen' eenzaam in ere. Een jonge zwakke mol, Varen, voegt zich bij hem. Hij zal later Huivers taak overnemen en samen met Rebecca proberen het kwaad dat het st...
1980Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje

Categorie

Details

1980Uitgever: Luitingh-Sijthoff632 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9021826356ISBN-13: 9789021826356