Het Veelvormige Leven - Edward O. Wilson

KORTE INHOUD

'Het veelvormige leven' kan beschouwd worden als een magistraal overzicht van de wetenschap van het leven op onzer planeet in alk zijn wonderbaarlijke rijkdom en variatie. Een overzicht bovendien waarin een rasbioloog zijn nieuwsgierigheid en bewondering voor alles wat de natuur voortbrengt voor de lezer voelbaar maakt.
Maar terwijl biologen de natuur steeds beter leren begrijpen wordt het ook duidelijk dat diezelfde natuur in een enorme crisis verkeert. Volgens Wilson zijn we bezig 'een Rembrandt of Vermeer op te stoken om een maaltje te koken'. Een onontgonnen rijkdom aan soorten zal verdwijnen, nog voordat hij in kaart gebracht is.
Gevoed door zijn verbluffende kennis en door zijn grote liefde voor de natuur houdt Wilson een krachtig pleidooi voor een nieuwe ecopolitiek, waarin zowel natuurbescherming als economische vooruitgang één doel hebben: het behoud van het veelvormige leven op aarde.

'Edward Wilson torent hoog uit boven alles wat heden ten age in Amerika aan biologische literatuur verschijnt. Geen enk...
1994Taal: Nederlandszie alle details...