Het paradijs is overal - Thomas Merton

KORTE INHOUD

Veel waarnemers stellen vast dat de behoefte aan een spirituele onderbouw voor het leven door steeds meer actievve volwassenen wordt geuit. De leken vragen een spiritualiteit voor hun werk in het onderwijs, in de ziekenzorg, in de fabriek en het brede arbeidsbestel.

Een van de klassieke wegen tot zingeving van het alledaagse is de weg van de meditatie. Maar waar kan de moderne leek met een druk gezins- en arbeidsleven de tijd vinden om thuis te geraken in het grote geestelijk erfgoed van 20 eeuwen Christendom bijvoorbeeld? Unistad meent dat een eereste aanzet kan worden gevonden in korte teksten, waarmee de lezer dag na dag vooruit kan gaan. Het zijn gedachten die als een druppel vallen en beklijven, een muziektoon die de ganse dag kan blijven nazingen, een parfum dat je overal met je meedraagt.

Voor dit eerste werk in deze nieuwe reeks koze we uit teksten van Thomas Merton, een meester in de puntige slagzin. Het is samengesteld door Edwarad Buysse, een man die als weinig anderen in Vlaanderen het leven en werk...
1991Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1991Uitgever: Unistad197 paginasTaal: Nederlands