Het Oude China - Maurizio Scarpari

de Chinese beschaving van de oorsprong tot de Tang-Dynastie

KORTE INHOUD

Het oude China, de bakermat van een indrukwekkende beschaving die invloed had op heel Zuidoost-Azië en een traditie van duizenden jaren luister en complexiteit bezat, verraste archeologen in de vorige eeuw, toen er geweldige schatten intact werden blootgelegd die de bevestiging van de historische verslagen vormden en volop reden gaven tot verder onderzoek.
De teksten van Maurizio Scarpari en de ruim vierhonderd illustraties vertellen de verbazingwekkende geschiedenis van de beschaving en cultuur van het oude China, van het Neolithicum (8500-1700 v.Chr.), de bronstijd, vertegenwoordigd door de drie voorkeizerlijke dynastieën Xia (21e tot 16e eeuw vr.Chr.) en Zhou (11e eeuw-221vr.Chr.), tot de keizertijd, die begon met de kortstondige Qin-dynastie (221-206 vr.Chr.) en haar bloeitijd beleefde onder de Han-dynastie (206 vr.Chr. - 220 na Chr.) en de Tang-dynastie (618-907 n. Chr.)
Een belangrijk deel van het boek gaat dieper in op de verschillende aspecten van de sociale organisatie en het leven van alledag, van rel...
2000Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper