Het Dierenbrein - James L. Gould, Carol Grant Gould

bewustzijn, leergedrag, inzicht en intelligentie bij dieren

KORTE INHOUD

Als chimpansees gebarentaal gebruiken, is dat dan gewoon een trucje dat ze geleerd hebben, of communiceren ze echt met elkaar? Zouden termieten, die heel ingewikkelde luchtschachten kunnen bouwen in hun kolonies, ook echt iets van ventilatie weten? Sommige reigers lokken vissen door stukjes brood in het water te gooien. Hebben ze dat gewoon afgekeken van de vissers aan de oever of 'weten' deze dieren wat ze doen?
Nog geen 25 jaar geleden werden suggesties dat dieren (behalve de mens dan) echt problemen oplossen, op zijn best beantwoord met een beleefde ontkenning, maar vaker met minachting. Tegenwoordig roept nieuwe informatie zelfs bij de grootste sceptici twijfels op. Het staat niet langer vast dat dieren reageren zonder enig bewustzijn. En de kloof tussen dierlijk en menselijk bewustzijn is vaak lang niet zo groot als velen van ons nog denken.
In dit boek gaan James en Carol Gould op zoek naar wat zich afspeelt in het brein en in de mentale wereld van dieren. Ze kijken met een frisse blik naar aanwijzingen e...
2000Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2000Uitgever: Natuur & Techniek231 paginasTaal: Nederlands