Het complete drankenboek - Cyril Ray, Wina Born

KORTE INHOUD

Wanneer wij na het diner nog wat nagenieten met een goed glas cognac, een eau de vie of ander aangenaam vloeibaar snoepgoed als Chartreuse, een cherry brandy of een crème de menthe mogen wij alchemisten, heelmeesters en nijvere kloosterlingen uit de Middeleeuwen dankbaar zijn. Zij hebben de kunst van het destilleren en van het aromatiseren verfijnd en zij die na hen kwamen hebben met groot vakmanschap bijgedragen tot de ontzagwekkende verscheidenheid aan sterke dranken, die wij nu in de etalages van de slijterijen kunnen vinden.
Over die verscheidenheid aan gedestilleerd handelt dit boek. Over stoere dranken als whisky, rum, wodka en jenever en over verfijnde eau de vie's, vruchtendestillaten en likeuren met het aroma van bloemen en kruiden.
'Het complete drankenboek' is geen encyclopedie, hoewel achterin een uitvoerig alfabetisch register is opgenomen. Het is een meeslepend kijk-en- leesboek, met veel foto's, prenten en kaarten, waarin - gekruid met allerlei anecdotes - verteld wordt over de geschiedenis, aard...
1977Taal: Nederlandszie alle details...

Dit boek staat op 1 wenslijstjes

Categorie

Details

1977Uitgever: Ideeboek140 paginasTaal: Nederlands