De ondergang van de islamitische wereld - Hamed Abdel-Samad

een prognose

Originele nieuwprijs: € 21.95

KORTE INHOUD

In de westerse wereld geloven vele mensen dat de Islam steeds machtiger aan het worden is en onze beschaving bedreigt. Het aantal moslims in Nederland neemt toe, en wereldwijd zien we steeds bloediger aanslagen en horen we steeds hysterischer retoriek.
De werkelijkheid is anders, laat Hamel Abdel-Samad zien in dit spectaculaire boek. We hebben te maken met een islamitische wereld die zich wanhopig verdedigt tegen de machtspolitiek van het Westen en die, vanwege de eigen conservatieve uitgangspunten, totaal niet tegen ‘ons’ is opgewassen. De islam is niet aan het winnen; de islam is bezig met een doodsstrijd.

Hamed Abdel-Samad (1972) is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23ste naar Duitsland, en toen hij merkte hoe moeilijk het was om daar te integreren, is hij zich gaan afvragen of dat aan hem lag, of aan Duitsland. Het resultaat is een boek dat zowel een afrekening is met zijn verleden als een visionaire blik op de toekomst van oost én west. Zijn boek is in Duitsland een enorme bestseller.

...
2011Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 21.95

Categorie

Details

2011Uitgever: Atlas ContactVertaler: Menno Grootveld221 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9025436579ISBN-13: 9789025436575