De schaduw van de wapens - H. Sok-yong

KORTE INHOUD

Een van de belangrijkste auteurs van Korea, Hwang Sok-yong, werd in zijn jonge jaren opgeroepen voor militaire dienst en uitgezonden naar Vietnam. Gebaseerd op zijn oorlogservaringen schreef Hwang een epische roman die zowel de kant van de communistische Vietcong belicht als de rol die de Koreanen als geallieerden van de Amerikanen speelden in Vietnam.
An Yonggyu, Hwangs alter ego, heeft de opdracht de zwarte markt te onderzoeken en stuit op een nauwe verwevenheid van economische en militaire belangen. Geconfronteerd met Pham Quyen, een corrupte Vietnamese militair, zijn idealistische broer Pham Minh, die voor de Vietcong vecht, Stapley, een Amerikaanse luitenant, en de Koreaanse schone Haejong ontvouwt zich de ontnuchterende werkelijkheid van de oorlog.
Indrukwekkend realisme en een gebeeldhouwde stijl maken De schaduw van de wapens tot een oorlogsroman zonder weerga. Een meeslepend demasqué van de (Vietnamese) oorlog als brenger van democratie, welvaart en vrijheid.

Oorlogsdomein nr. 19
2008zie alle details...

Categorie

Details

2008Uitgever: Singel UitgeverijenVertaler: R. Breuker; I. van GardingenReeks: Oorlogsdomein746 paginasISBN-10: 9029566957ISBN-13: 9789029566957