Eiland van de angst - Håkan Östlundh

literaire thriller

KORTE INHOUD

Inspecteur Fredrik Broman is zojuist met zijn gezin van Stockholm naar het eiland Gotland verhuisd, waar hij zijn eerste zomer dienstdoet bij de recherche in Visby. Op een avond wordt hij gebeld door een oudere man die klaagt dat er bij het strand al een tijdje een fout geparkeerde Volvo staat met een skibox op het dak. Bij de auto ruikt het vreemd. Naar rottend zeewier.

Aarzelend en met een enigszins ongemakkelijk gevoel rijdt Fredrik naar het strand om een kijkje te nemen. De oude man blijkt gelijk te hebben. Er hangt een onaangename lucht rond de auto. Eén blik in de witte skibox is voldoende om te weten waar de stank vandaan komt. Er ligt een dode man in, of wat er van hem over is: hij ziet eruit als een geslacht dier.

Dit is het startsein voor een hectische jacht op een wrede moordenaar. In de krantenkoppen van die zomer verandert het anders zo paradijselijk Gotland in “Het eiland van de angst”. En als Fredrik en zijn gezin beseffen dat die angst ook hun privé-leven binnendringt, verandert hun droom over...
2011Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2011Uitgever: De Rode KamerReeks: Fredrik Broman352 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9491259016ISBN-13: 9789491259012
Voeg toe aan wenslijstje