Het Vlaamse wandtapijt - Guy Delmarcel

van de 15de tot de 18de eeuw

KORTE INHOUD

* Een naslagwerk met een bevattelijk overzicht zowel voor de specialist als voor de geïnteresseerde leek
*
Een parel aan de kroon van ons nationaal erfgoed
*
Voorintekenprijs: 2.950 fr Na zes maanden: 3.650 fr
Vakmanschap, kunstzinnigheid en esthetiek vinden elkaar terug in het Vlaamse wandtapijt. Vanaf de 15de eeuw werden grote wandtapijten gerealiseerd in onze contreien. Zij verschenen in reeksen en brachten zo hele verhalen in beeld, uit de klassieke oudheid, uit de bijbel en dies meer. Zij dienden niet alleen om de ruimten te decoreren, maar ook om de kille vertrekken te verwarmen en de sociale status van hun eigenaars/opdrachtgevers luister bij te zetten. Een multifunctionele kunstvorm.
Een hele wereld gaat schuil achter deze kunstwerken waarvoor de grootste kunstenaars - Rubens, Jordaens, Teniers - ontwerpen hebben gemaakt. Ook hun economische betekenis kan nauwelijks overschat worden.
Voor het eerst brengt Prof.dr. Guy Delmarcel een synthese van meer dan drie eeuwen Vlaamse tapijtweefkunst. Door zijn jarenlange ervaring en studie slaagt hij erin alles in een juist historisch perspectief te plaatsen en deze schitterende, majestueuze kunstwerken de plaats te geven die hen toekomt.
Dit lijvige naslagwerk dat wordt aangeboden aan een uitzonderlijk voordelige prijs is geïllustreerd met meer dan 300 reproducties van wandtapijten.
Lees verder...
1999Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1999Uitgever: Uitgeverij Lannoo384 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9020926772ISBN-13: 9789020926774
Voeg toe aan wenslijstje