God save King Charles - Harry De Paepe

KORTE INHOUD

VK-kenner Harry De Paepe vertelt de rijke geschiedenis van de vorige twee (of drie?) koningen Charles, verweven met het levensverhaal van King Charles III.
Het Verenigd Koninkrijk heeft weer een koning: Charles III. Al werden er wel wat vraagtekens geplaatst bij de eeuwige kroonprins. Zijn turbulente privéleven, zijn eigengereidheid en soms controversiële opinies baarden zelfs de meest overtuigde monarchisten zorgen. Kortom, de nieuwe koning is een echte… Charles.

Charles is de meest onfortuinlijke koningsnaam uit de Britse geschiedenis. De eerste Charles was een groot kunstliefhebber, mecenas en estheet. Maar zijn koppigheid leidde tot de Engelse Burgeroorlogen, en veroorzaakte het einde van de monarchie. Charles II herstelde het koningschap en werd onthaald als ‘the merry monarch’. Hij diende zich te schikken naar zijn parlementsleden. Maar deze Charles was door zijn beruchte liederlijkheid net iets té ‘merry’. Dan is er de onoffici.le Charles iii, beter bekend als ‘Bonnie Prince Charlie’. Hij vond zich voorb...
2023Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2023Uitgever: Ertsberg166 paginasTaal: Nederlands