Vaticaan BV - Gianluigi Nuzzi

geheim archief onthult de waarheid over de financiële en politieke schandalen van de Rooms-Katholieke kerk

Originele nieuwprijs: € 22.5

KORTE INHOUD

Het omvangrijke seksschandaal is niet het enige wat de rooms-katholieke kerk jarenlang verborgen heeft gehouden. Gianluigi Nuzzi brengt op sensationele wijze het één na best bewaarde geheim van het Vaticaan aan het licht. Witwasserij, banden met de maffia, het doorsluizen van vrome giften naar particuliere rekeningen: welke ondeugdelijke praktijken zijn er allemaal in het hart van Rome verricht?
Twee jaar geleden stuitte een oude bewoonster in de kelder van een afgelegen boerderij in Zwitserland op een stapel verweerde papieren afkomstig van monseigneur Renato Dardozzi (1922-2003), een van de invloedrijkste medewerkers van de Vaticaanse bank aan het eind van de vorige eeuw. Het archief bevat vierduizend geheime documenten van de Heilige Stoel die inzicht geven in het financiële wanbeleid van de Vaticaanse bank.
Gianluigi Nuzzi rolt in Vaticaan bv een door het Vaticaan zorgvuldig opgebouwd belastingparadijs op. Zijn boek is een schokkende rapportage over de rooms-katholieke judaspenningen. En dat alles in de naa...
2011Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 22.5

Categorie

Details

2011Uitgever: PrometheusVertaler: Jan van der Haar285 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9035135741ISBN-13: 9789035135741