{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Kapellen in Vlaanderen - Hans Geybels

Vergeten verleden

KORTE INHOUD

Onder het bladerdak van een oude boom, verborgen tussen glooiende akkers, op een kruispunt van veldwegen, aan de schaduwrand van het ‘gevreesde’ bos, in een vergeten straat van een stad, onopvallend bevestigd aan de gevel van een huis…

Kapelletjes, heiligenbeeldjes, grotten en kruisen: het is even zoeken naar het ‘kleine’ religieuze erfgoed van Vlaanderen. En toch weten mensen vandaag die ontelbare cultusplaatsjes te vinden… Maar hoe zijn ze ontstaan? Welke soorten kapellen zijn er? Wie wordt er vereerd? Welke mirakels hebben er plaatsgevonden? Welke rituelen spelen er zich af en waarom?

Kapellen in Vlaanderen schetst de fascinerende geschiedenis van een ‘oergeloof.’ Van de oudste Romaanse kapellen tot kapellen uit de 20ste eeuw, ontworpen door Raveel of Lantsoght. Van de kleinste sacrale landschapselementen, gebouwd door de lokale gelovigen, tot de grote kapellen van adellijke families of congregaties, gevangenissen of kazernes, opgericht onder toezicht van de Kerk.

Details

Originele verkoopprijs: € 62.5Uitgever: Davidsfonds2006256 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 905826338XISBN-13: 9789058263384

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
PitsemburgEDEGEMParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 17 / 171 tot 5 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover - Eerste druk

perfecte staat

€ 9
ERIK TONEN BOOKSAntwerpenProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 99 / 991 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

Onder het bladerdak van een oude boom, verborgen tussen glooiende akkers, op een kruispunt van veldwegen, aan de schaduwrand van het ?gevreesde? bos, in een vergeten straat van een stad, onopvallend bevestigd aan de gevel van een huis? Kapelletjes, heiligenbeeldjes, grotten en kruisen: het is even zoeken naar het ?kleine? religieuze erfgoed van Vlaanderen. En toch weten mensen vandaag die ontelbare cultusplaatsjes te vinden? Maar hoe zijn ze ontstaan? Welke soorten kapellen zijn er? Wie wordt er vereerd? Welke mirakels hebben er plaatsgevonden? Welke rituelen spelen er zich af en waarom? Kapellen in Vlaanderen schetst de fascinerende geschiedenis van een ?oergeloof.? Van de oudste Romaanse kapellen tot kapellen uit de 20ste eeuw, ontworpen door Raveel of Lantsoght. Van de kleinste sacrale landschapselementen, gebouwd door de lokale gelovigen, tot de grote kapellen van adellijke families of congregaties, gevangenissen of kazernes, opgericht onder toezicht van de Kerk. Gebonden, hardcover met stofomslag, 272pp., 26.5x32cm., ills. in kleur, zeer goede staat. ISBN 9789058263384. - Kapellen in Vlaanderen. Vergeten verleden.

€ 15
't BoekenmagazijnHasseltProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 100 / 1001 tot 7 dagen
Vraag meer info aan verkoperHardcover - Eerste druk

2006, 1e druk, 256 pp, gebonden met stofomslag Als uitgelezen auteur leidt theoloog en woordvoerder van kardinaal Daneels Hans Geybels ons in deze luxueuze publicatie door het fascinerende verleden van de kapelletjes in Vlaanderen. Hij onderzoekt hun ontstaansgeschiedenis in voor- en vroegchristelijke tijden, en hun verdere ontwikkeling. Geybels heeft vooral oog voor de zingevende betekenis van kapellen. Steeds weer blijken ze het resultaat van religieuze behoeften en volkscultuur. Vandaar ook dat heiligen, hun legendes en wonderen, een grote rol spelen in deze tekst. Veel minder aan de orde is de toch belangrijke architecturale en kunsthistorische waarde van dit patrimonium. Los van die kritiek is het een mooie en rijk geillustreerde (met kleurenfoto's van Bart Deseyn) uitgave die de mens soms wat melancholisch doet hunkeren naar zonnige, rustige vakantiedagen waarin hij de tijd heeft om het landschap en het sacrale verleden dat daarin opdoemt, tot zich te laten komen. Het boek sluit af met de lange lijst van beschermde kapellen en een register. \nNieuwstaat, nog in de folie.

€ 20
VuurtorenOostendeParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 48 / 481 tot 4 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

tal van illustraties in kleur

€ 20
BibliomaniaBRUXELLESProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 23 / 231 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

272 pages.

€ 20.1

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)