De zelfmoord van God - Gerard van Winkel

over het mysterie van onze genen

KORTE INHOUD

Wij mensen hebben niet het flauwste idee van wat er zich ver buiten onze aardbol afspeelt. Toch blijkt dit juist van levensbelang voor de mensheid.
De Zelfmoord van God verhaalt over de contacten die psychotherapeut Martin van Hezewijk en de Russische studente Duka Mikahailov hebben met een buitenaardse intelligentie . Uit deze opmerkelijke gesprekken wordt duidelijk dat het heelal een andere ontstaansgeschiedenis heeft dan tot nu toe wordt aangenomen. De gesprekken gaan ook over het waarom van haat en liefde, van oorlogen en vrede. Over de dwang van je genenpakket. Over de strijd tussen overtuigingen van jezelf en die van anderen. Over de heksenjachten van deze tijd. Over de gevolgen van de razendsnelle technologische ontwikkelingen in de komende eeuwen. En vooral over de onvoorspelbaarheid van het menselijk ras.

Soepel laveert auteur Gerard van Winkel (1942) in deze roman tussen fictie, non-fictie, filosofie, zelfhulptherapie en actuele maatschappelijke thema's. De lezer zal zich zeker de vraag stellen wat nu eigenlijk waar is en wat fictie.

In De Zelfmoord van God geeft de auteur na een jarenlange zoektocht een antwoord op de fascinerende vraag wat het doel is van de mensheid, of de bedoeling ervan...
Lees verder...
2013Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2013Uitgever: Gopher B.V.290 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9051798644ISBN-13: 9789051798647
Voeg toe aan wenslijstje