Het gruwelhuis. - Franck Thilliez

KORTE INHOUD

In een verlaten loods in een windmolenpark in Noord-Frankrijk wordt een jong meisje dood gevonden. Ze zit rechtop, met haar ogen wijd open. De politie van Duinkerken vindt verontrustende sporen op de plaats van de moord en er hangt een vreemde, dierlijke geur.
Lucie Henebelle, een jonge, ambitieuze rechercheur, bijt zich vast in de zaak. Ze verdiept zich al jaren in het gedrag van psychopaten en dit is de kans om haar kennis in de praktijk te brengen. Haar speurwerk levert hoe langer hoe meer gruwelijke aanwijzingen op. Wie is deze beestachtige tegenstander? Dan verdwijnt er een tweede meisje en wordt de werkelijkheid zwarter dan Lucie zich had kunnen voorstellen.
FRANCK THILLIEZ (1973) werkt in de informatie - technologie. Hij woont met zijn gezin in Pas-de-Calais, Noord-Frankrijk. Het gruwelhuis is een overtuigende en verontrustend spannende thriller. Het boek werd genomineerd voor belangrijke lezersprijzen, o.a. de Prix RTL-Lire en de Prix Polar SNCF. Het gruwelhuis wordt verfilmd en ook uitgegeven in o.a. Itali n Duitsland.
Over Het gruwelhuis:
'Het talent van deze auteur is onmiskenbaar; het ritme van zijn boek adembenemend.' Le Figaro
'Een originele, macabere thriller en een ode aan de Noord-Franse regio.' Le Monde
'Thrillers van dit kaliber zijn zeldzaam.' Boekhandel Millepages, Vincennes
Lees verder...
2007Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2007Uitgever: Luitingh-Sijthoff286 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9024559006ISBN-13: 9789024559008
Voeg toe aan wenslijstje