Evidence-based practice voor paramedici - 

methodiek en toepassing

Originele nieuwprijs: € 42

KORTE INHOUD

Om goede en verantwoorde zorg te kunnen bieden, streeft de paramedicus naar evidencebased practice. Evidence-based practice is het zorgvuldig, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal en evidence om beslissingen te nemen met individuele patiënten om de zorgverlening te verbeteren. De praktijk van evidence-based practice impliceert het integreren van individuele professionele kennis van de paramedicus met de wens en voorkeur van de patiënt en het beste externe bewijsmateriaal dat vanuit systematisch onderzoek beschikbaar is. De voorkeuren, wensen en verwachtingen van de patiënt spelen bij de besluitvorming een centrale rol.

Dat het oorspronkelijke evidence-based medicine verruimd is tot evidence-based practice, benadrukt dat het niet uitsluitend gaat om de medische beroepen, maar ook om andere beroepsbeoefenaars.

Evidence-based practice voor paramedici bevat concrete handvatten voor toepassing van de methodiek van evidence-based practice in de dagelijkse praktijk van de paramedicu...
2012zie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 42

Categorie

Details

2012Uitgever: Boom315 paginasISBN-10: 9059318498ISBN-13: 9789059318496