Eva Vorfeld, poudre de lumiere - Preface de Philippe Porret, poemes de Gregorio Manzur

(beknopte overzichtscatalogus 2001-2009)

KORTE INHOUD

Eva Vorfeld, hoewel in Zuid-Frankrijk opgegroeid, begon haar studie tekenen / schilderen in Nederland. Al tijdens haar middelbare school, in Aix-en-Provence, toonde ze talent voor waarneming en tekenen, hetgeen haar deed besluiten na haar baccalauréat naar de kunstacademie te gaan.
Haar eerste studiejaren vonden aan de Haagse Koninklijke Academie plaats. Daar viel haar voorkeur voor figuratieve kunst niet erg in goede aarde, zodat ze meer en meer haar eigen weg ging en op een gegeven moment zelfs, terug in de Provence, geheel op eigen kracht verder studeerde. De resultaten van haar werk werden echter door kunstkenners wel gewaardeerd en zij kreeg op haar 21 jaar een eerste expositie bij de gerenommeerde galerie SIAU te Amsterdam.
Er volgde een kort intermezzo, waar ze een rechtenstudie aan de Universiteit van Avignon begon, maar na een jaar was het haar duidelijk dat de kunst haar weg was.
Zij probeerde haar geluk nu bij de Akademie Minerva te Groningen, al lang een bakermat van figuratieve kunst. Daar werd ha...
2010Taal: Franszie alle details...

Categorie

Details

201032 paginasTaal: Frans