Europese gedachten - Erik de Bom

beschouwingen over de toekomst van de Europese Unie

Originele nieuwprijs: € 21.5

KORTE INHOUD

Beschouwingen over de toekomst van de Europese Unie. Het is opvallend: binnen de EU-studies is er amper aandacht voor politieke theorie en binnen de politieke theorie is er nauwelijks interesse voor de EU. Af en toe verschijnt er wel eens een studie in die zin, maar in wezen blijft het nog een groot braakliggend terrein.

Dit boek wil in deze leemte helpen voorzien door nadrukkelijk de vraag te stellen: waarheen moet het met Europa? Dit is een normatief project dat niet in de eerste plaats wil nagaan hoe de EU vandaag functioneert en is georganiseerd, maar hoe zij idealiter zou moeten functioneren en hoe zij idealiter zou moeten worden georganiseerd. Zo wordt op een politiek filosofisch onderbouwde manier een kader geschetst waarheen de EU zou moeten evolueren.

Op deze manier proberen de auteurs de oude Europese Gedachte nieuw leven in te blazen. Elk op hun eigen manier verkennen ze toekomstperspectieven voor de verdere uitbouw van de EU. De thema’s die aan bod komen gaan van de specifieke aard van de Unie, haar...
2014Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 21.5

Categorie

Details

2014Uitgever: Pelckmans256 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9028976590ISBN-13: 9789028976597