Encyclopedie voor de huisvrouw - VOLLMAR, H. - HOLDERT, D. - SEMER, Paula

KORTE INHOUD

ing? Met welke voedingsfactoren heb ik rekening te houden? Zijn er mogelijkheden de afwas te vergemakkelijken? Wat is de beste methode om vlekken weg te nemen? Welke overgordijnen moet ik kiezen? En zo talloze vragen meer.

Een zeer groot aantal van dergelijke vragen wordt in de Prisma Huishoudencyclopedie beantwoord. Er zijn hoofdstukken gewijd aan het eten, de kleding (textiel-ABC, wassen, strijken), de woning, de lichaamsverzorging en aan gezinsvoorlichting. Kortom, een uiterst praktisch vademecum.

Het boek is een fascinerend document voor wie wil weten hoe het er in het dagelijks leven in de jaren vijftig aan toeging. Ook de toon waarop de lezer of gebruiker wordt toegesproken, is veelzeggend.

Over de auteurs: Hans Vollmar studeerde tropische bosbouw en werkte onder andere bij het Bouwcentrum als technicus bij onderzoek en voorlichting op huishoudkundig gebied. Zijn vrouw Cor van Wijk studeerde landbouwhuishoudkunde, was lerares bij de huishoudelijke voorlichting in Friesland en werkte op de Hogeschool te Wag...
1961Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1961Uitgever: Elsevier352 paginasTaal: Nederlands