Een zuil van zelfbediening: ACW, ARCO & DEXIA - DEDECKER Peter

KORTE INHOUD

Pb, in-8, 256 pp., enkele schema's en illustraties. Een ontnuchterend relaas over gesjoemel in de christelijke arbeidersbeweging.
14 februari 2013. Tijdens een persconferentie brengt N-VA-Kamerlid Peter Dedecker een aantal onregelmatigheden aan het licht die de boekhouding van de christelijke arbeidersbeweging ACW ontsieren. Die fiscale onregelmatigheden blijken op de koop toe gelinkt aan het Dexia-debacle: een heikel dossier dat Dedecker dan al een hele tijd op de voet volgt.
De persconferentie is het begin van een scherpe aanklacht tegen de toplui van een sociale beweging die teert op de inzet van duizenden hardwerkende, goedmenende vrijwilligers. De aanklacht omvat al gauw een hele waslijst aan vergrijpen, waaronder schriftvervalsing, fiscale ontwijking en fraude, misbruik van vennootschapsgoederen en belangenvermenging.
Tot grote verbazing van Dedecker zelf, overigens, die vandaag niet anders kan dan besluiten: “De toplui beloofden mensen het veiligste spaarproduct ter wereld. Maar achter hun rug speelden z...
2014Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2014Uitgever: Pelckmans256 paginasTaal: Nederlands