Een gelukkig brein door gezonde buikhersenen - Ingrid Joos

de impact van voeding, ontspanning en beweging op ons geluk en welbevinden

KORTE INHOUD

Vroeg of laat krijgen we allemaal een tegenslag te verwerken, waarbij we misschien wel compleet uit balans raken. Dan komt het erop aan het hoofd boven water te houden en je leven weer op de rails te krijgen. Je voeding en levensstijl zijn daarbij cruciaal. Ze geven je brein kracht en zijn de belangrijkste aspecten van een preventieve houding: je darmen en hersenen zijn immers niet van elkaar los te koppelen. Als je goed eet, ben je beter gewapend tegen veelvoorkomende klachten zoals stress, vermoeidheid, slapeloosheid, burn-out, spijsverteringsproblemen, ontstekingen, overgewicht en prediabetes. Je voelt je dan beter, weerbaarder, gelukkiger.

Concrete tips en adviezen, en welke handelingen je beter vermijdt, helpen je met lastige situaties om te gaan, vooral tijdens de verschillende kwetsbare levensfasen (zwangerschap, kinderjaren, overgangsjaren en derde leeftijd). De praktische handvatten kunnen dagelijks toegepast worden of je kunt ervoor kiezen om even een pauze in te lassen, een ‘intermezzo’ om je evenwicht te herstellen.

Start vandaag en voel je stap voor stap beter vanaf morgen. Eenvoudige en voedzame recepten, met toelichting, vervolledigen dit boek.

Ingrid Joos genoot een opleiding in complementaire gezondheidszorg aan de Europese Academie in Gent. Na een moeilijke periode besloot ze als ervaringsdeskundige Intermezzo op te richten (www.intermezzo-consult.be), een praktijk die je helpt om je brein en darmen gezond te houden door voeding, ontspanning en beweging.
Lees verder...
2020zie alle details...

Categorie

Details

2020Uitgever: Garant Uitgevers360 paginasISBN-10: 9044137298ISBN-13: 9789044137293
Voeg toe aan wenslijstje