Edmund Campion - Evelyn Waugh

jezuiet en martelaar onder de regering van koningin Elisabeth van Engeland

KORTE INHOUD

Edmund Campion ontving zijn opleiding in Oxford. Hij was bij allen geliefd om zijn intelligentie, schoonheid en geestkracht, ook bij koningin Elisabeth I. Zoals velen in die tijd ging ook hij over tot de nieuwe ritus van de Anglicaanse Kerk, een keuze waar hij later spijt van kreeg. Hij maakte een pelgrimstocht naar Rome, waar hij in 1573 toetrad tot de Sociëteit van Jezus. Zijn keuze voor het rooms-katholieke geloof werd hem in Engeland als verraad aangerekend, waarvoor hij in 1581 ter dood veroordeeld werd.
"De zuivere historische werkelijkheid wil Waugh in dit boek uitbeelden, en hij doet dit met grote kennis en zeer scherp stijlbesef. Hij wandelt door Queen Elisabeth's Engeleand, of hij een tijdgenoot van Shakespeare was: de toestanden en verhoudingen staan na lezing van het boek helder voor de geest, met licht en schaduwen, in zuiver perspectief.
Het zijn nabije mensen die zich hier bewegen en handelen, verwant van bloed, van denkbeelden en gevoelens. Kortom: het is een biografie vanuit een scherpe gezicht...
1947Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1947Uitgever: De Koepel208 paginasTaal: Nederlands