Astma bij kinderen - Eddy Bodart; Georges Casimir; Kris De Boeck

101 vragen en antwoorden

KORTE INHOUD

Astma is bij kinderen een van de meest voorkomende chronische aandoeningen en heeft in de afgelopen decennia een grote toename in prevalentie vertoond. Nieuwe inzichten in de pathogenese, heterogeniteit, diagnostiek en behandeling maken een regelmatige update van onze kennis wenselijk.

Dit boek geeft antwoorden op frequent voorkomende vragen die huisartsen, kinderartsen, paramedici, andere zorgverstrekkers en ouders zich stellen over kinderen met astma.

Er is gekozen voor een vraag-en-antwoordformule, eerder dan voor een klassiek tekstboek. Vele vraagstellingen werden aangebracht vanuit diverse groepen gezondheidswerkers.

Via een uitgebreide index met trefwoorden kunnen op een praktische en selectieve manier pasklare oplossingen worden aangereikt omtrent etiologie, epidemiologie, diagnostiek, preventie en therapie.

Het boek is geschreven door een enthousiaste groep van Belgische kinderlongartsen die vanuit hun dagelijkse praktijkvoering vertrouwd zijn met de ‘plaatselijke’ situatie en internationale richtlijnen...
2012Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2012Uitgever: Acco Uitgeverij212 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 903348921XISBN-13: 9789033489211
Voeg toe aan wenslijstje