De Koninklijke Serres van Laken - Edgard Goedleven; Bruno Fornari; Jos Vandenbreeden

KORTE INHOUD

* Een deskundig geschreven en prachtig kunstboek voor al wie de serres ooit bezocht
*
Een kijk binnen in een van de mooiste monumenten van ons land
*
Met honderden prachtige illustraties, plannen en kleurenfoto’s
Elk jaar in de lente worden de Serres van het Koninklijk Domein van Laken gedurende een twintigtal dagen opengesteld voor het publiek. Het Koninklijk Domein dankt zijn huidige uitzicht aan Leopold II (1835-1909). Om zijn land een internationale uitstraling te geven realiseerde hij vele grootse bouwwerken, waaronder de Koninklijke Serres van Laken. Aansluitend bij de reeds bestaande oranjerie uit de Hollandse periode, bouwde Leopold II in 1876 een serrecomplex, bestaande uit een grote koepelvormige wintertuin, een vierkante ‘Kongoserre’ en een ontvangstserre, ‘embarcadère’ genaamd. In 1890 bouwde hij een tweede reeks serres die samen het ‘palmenplateau’ vormden en door galerijen verbonden zijn met het complex van de wintertuin, dat op zijn beurt verbonden is met het Koninklijk Kasteel door ondergrondse galerijen.
Het was de wil van Leopold II om de serres elk jaar toegankelijk te stellen voor het publiek. Deze traditie wordt ook door de huidige regerende vorsten in ere gehouden. Elk jaar maken bijna honderdduizend bezoekers dankbaar gebruik van de gastvrijheid van koning Albert II en koningin Paola om de serres en hun prachtige verzameling bloemen en planten te komen bewonderen.
Dit boek is een gewijzigde uitgave van de in 1988 verschenen oorspronkelijke titel De Koninklijke Serres van Laken, die meerdere herdrukken kende. De teksten en iconografische research zijn van de hand van Edgard Goedleven, met bijdragen van Bruno Fornari, Jos Vandenbreeden en landschapsarchitect Danny Smaegghe.
Lees verder...
1997zie alle details...

Details

1997Uitgever: Uitgeverij LannooIllustrator: G. Charlier175 paginasISBN-10: 9020931644ISBN-13: 9789020931648
Voeg toe aan wenslijstje